Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Oma's kippensoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Oma's kippensoep
Stap 1
Leg de kippenbouten in een soeppan en voeg de Italiaanse kruiden, foelie en de helft van de soepgroenten toe.
Stap 2
Schenk er het water bij.
Stap 3
Breng alles aan de kook en laat de bouillon twee uur zachtjes trekken.
Stap 4
Neem de kippenbouten uit de pan en verwijder het vel.
Stap 5
Haal het kippenvlees van de botten en snijd het in stukjes.
Stap 6
Meng het gehakt met zout en peper en draai er kleine balletjes van.
Stap 7
Zeef de bouillon boven een andere pan en breng de bouillon op smaak met wat peper, het citroensap en drie theelepels zout.
Stap 8
Breng de bouillon aan de kook.
Stap 9
Voeg het kippenvlees met de overgebleven groenten, vermicelli en gehaktballetjes toe en kook de soep in nog een kwartier zachtjes gaar.
Stap 10
Serveer de kippensoep in diepe borden.
Stap 11
Garneer met peterselie.
