Olijvencake met artisjok-tomaatvulling en kruidenhangop
Ingrediënten
Bereidingswijze Olijvencake met artisjok-tomaatvulling en kruidenhangop
Stap 1
Snijd voor de vulling de onderkant van de tomaten kruislings in, leg ze enkele tellen in kokend water en trek het vel eraf. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Stap 2
Snijd de artisjokken in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan op een lage stand en laat hierin de sjalot met de knoflook, laurier en een snufje zout sudderen tot de sjalot glazig is. Schakel de warmtebron uit en voeg de artisjok, tomaat en peterselie toe.
Stap 3
Rasp de schil van de citroenen en voeg de citroenrasp en balsamico naar smaak toe aan de vulling. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Rooster voor de garnering het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen. Meng de sesam met de oregano en bieslook.
Stap 5
Verdeel de artisjok-tomaatvulling over het midden van de cakerondjes en spuit de kruidenhangop erop. Bestrooi de cake met de sesam-melange.
Aanvullende benodigdheden
- - blender
- - ovenschaal
- - koekjessteker
- - schone theedoek
- - spuitzak
Voedingswaarden
- Energie495 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten33 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd6 g