Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Oesters met Oosterse vinaigrette
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Oesters met Oosterse vinaigrette
Stap 1
Meng de sojasaus, rijstazijn, gembersiroop en sesamolie in een kommetje en zet in de koelkast. Snijd de bosui in dunne ringen.
Stap 2
Wikkel de ijsblokjes in een theedoek en sla met een deegroller of zware pan plat. Doe het crushed ijs in een schaal.
Stap 3
Leg de theedoek over je hand en pak een oester met de platte kant naar boven vast.
Stap 4
Steek met het oestermes de oester aan de kant van het scharnier open en wrik de schelpen los van elkaar.
Stap 5
Verwijder de bovenste schelp, snijd de oester voorzichtig los en leg de schelp met de oester in de schaal. Herhaal met de overige oesters.
Stap 6
Verdeel de Oosterse vinaigrette over de oesters en garneer met de bosui.
Aanvullende benodigdheden
- - oestermes
Voedingswaarden
- Energie85 kcal
- Eiwit2.4 g
- Koolhydraten5.5 g
- Vet5.7 gWaarvan verzadigd1 g