Oesters met Aziatische dressing
Ingrediënten
Bereidingswijze Oesters met Aziatische dressing
Stap 1
Snijd het bosuitje in stukken van 5 cm en snijd de stukken in de lengte in dunne reepjes.
Stap 2
Doe in een schaaltje met ijswater en laat 5 minuten staan, zodat ze mooi opkrullen.
Stap 3
Halveer intussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes.
Stap 4
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees heel fijn. Schil de gember en rasp op een fijne rasp.
Stap 5
Meng samen met de sojasaus, sesamolie en limoensap tot een dressing.
Stap 6
Leg de oesters één voor één voor je op het werkvlak op een schone, oude theedoek. Sla de doek om de oester en houd de oester aan de bovenkant vast.
Stap 7
Prik met een oestermes aan de scharnierkant tussen de oesterhelften en snijd de sluitspieren door, maak daarna de schelp open en snijd ook de oester los uit de onderste schelp, maar laat de oester wel in de schelp zitten. Schenk het vocht weg.
Stap 8
Schep op elke oester een lepeltje dressing en garneer met de komkommerblokjes, rode peper en bosuikrulletjes.