Notenbaklava met abrikozen
Ingrediënten
Bereidingswijze Notenbaklava met abrikozen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190ºC. Rooster de pistache noten 23 minuten in een droge, hete koekenpan. Laat afkoelen en hak de helft ervan grof. Smelt de boter. Schep een derde van de gesmolten boter met 25 gram basterdsuiker en de kaneel door de abrikozenstukjes.
Stap 2
Leg een vel filodeeg in de ingevette bakvorm. Bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met 1⁄2 eetlepel basterdsuiker. Leg nog een vel filodeeg erop en bestrooi met de gehakte pistachenoten. Leg nog 3 vellen filodeeg erop, bestrijk steeds met gesmolten boter en bestrooi met suiker. Verdeel daarover de abrikozen en dek af met de laatste 5 deegvellen. Bestrijk tussendoor steeds met boter en bestrooi met suiker.
Stap 3
Bak de baklava in het midden van de oven in 2530 minuten gaar en goudbruin. Dek af met aluminiumfolie als de baklava te bruin wordt. Kook intussen het sinaasappelsap tot een derde in. Meng de honing erdoor en kook nog zachtjes 1 minuut.
Stap 4
Giet de sinaasappelsiroop over de warme baklava en laat in de vorm afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de rest van de pistachenoten en snijd in stukjes.
Aanvullende benodigdheden
- - rechthoekige bakvorm
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie580 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten75 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
