Noorse gebakken forel met bieslooksaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Noorse gebakken forel met bieslooksaus
Stap 1
Spoel de buikholte van de forellen onder stromend water schoon en dep ze goed droog met keukenpapier.
Stap 2
Hak de peterselie fijn.
Stap 3
Bestrooi de buikholte met zout en peper en verdeel de peterselie erin.
Stap 4
Strooi de bloem op een bord en wentel de forellen erdoor.
Stap 5
Houd wat extra bloem achter de hand voor de saus.
Stap 6
Verhit de boter en olie in twee koekenpannen en bak in elke pan twee forellen in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
Stap 7
Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
Stap 8
Leg de forellen op warme borden.
Stap 9
Schenk al het bakvet in 1 koekenpan, roer het citroensap en een scheut water erdoor en roer de aanbaksels los.
Stap 10
Roer de zure room met een halve eetlepel bloem erdoor en verwarm dit alles al roerend tot een mooie saus.
Stap 11
Roer de bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Stap 12
Schep de saus over de forellen.
Stap 13
Lekker met broccoli en komkommersalade.