Noedelsoep met garnalen
Ingrediënten
Bereidingswijze Noedelsoep met garnalen
Stap 1
Snijd de gember in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd de peper in ringetjes. Snijd de prei schuin in dunne ringen. Schil de penen en snij ze schuin in plakjes. Snijd de paksoi in brede repen. Kook de eiermie beetgaar volgens de aanwijzingen. Schenk de bouillon uit de pot in de pan en schenk er nog 2 potten water bij. Voeg de gember, rode peper en sojasaus toe. Breng al roerend aan de kook en laat zachtjes 5 minuten trekken.
Stap 2
Voeg de prei, wortel, peultjes en paksoi al roerend toe en verwarm de soep 6-8 minuten tot de groente beetgaar is. Roer regelmatig. Roer tot slot de garnalen erdoor en warm de soep nog even goed door. Verwijder eventueel de plakjes gember.
Stap 3
Laat de eiermie in een vergiet uitlekken en verdeel in wijde kommen. Schep de hete soep met groenten en garnalen erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie285 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten30 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
