Noedels met zoete aardappel en spruitjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Noedels met zoete aardappel en spruitjes
Stap 1
Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Kook 10 minuten in water met zout.
Stap 2
Snijd ondertussen de spruitjes in kwarten. Schil de gember en snijd fijn. Klop met een garde de pindakaas, 2 el sojasaus, sambal, gember en kokosmelk tot een gladde pindasaus.
Stap 3
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en schep om met 2 el olie.
Stap 4
Halveer de varkenshaas in de lengte. Verhit 2 el olie in een wokpan en bak de varkenshaas in 4 minuten rondom bruin, maar rosé van binnen. Blus af met 2 el sojasaus. Wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
Stap 5
Haal de varkenshaas uit het aluminiumfolie en snijd daarna overdwars in dunne reepjes.
Stap 6
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spruitjes 3 minuten. Voeg de zoete aardappelen toe en roerbak 2 minuten. Schep uit de wokpan op een bord. Breng de pindasaus in de wokpan aan de kook, schep de noedels erdoor en verdeel over 4 borden.
Stap 7
Verdeel de spruitjes, zoete aardappelen en varkenshaas over de noedels. Halveer de limoen en besprenkel de borden met limoensap. Lekker met verse koriander.
Aanvullende benodigdheden
- - wokpan
Voedingswaarden
- Energie805 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten81 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd15 g
Trefwoorden
