Noedels met tofu, pindasaus en Chinese kool
Ingrediënten
Bereidingswijze Noedels met tofu, pindasaus en Chinese kool
Stap 1
Hak de pinda’s grof en verwarm ze in een steelpan met sambal en de helft van de kokosmelk tot het een saus wordt. Breng op smaak met de helft van sojasaus. Verdun de pindasaus zo nodig met een scheut kokosmelk of water.
Stap 2
Snijd de tofu in plakjes van ½ cm dik en dep ze droog met keukenpapier. Besprenkel de plakjes met limoensap en resterende sojasaus. Verwarm de helft van de olie in een anti-aanbak koekenpan en bak de plakjes tofu – in 2 à 3 keer – goudbruin en knapperig.
Stap 3
Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd de kool in brede repen. Verwarm de overige olie in een wok en fruit de kerriepoeder even aan. Schep de repen Chinese kool erdoor en laat ze al omscheppend in 2-3 minuten slinken. Roer er per persoon een eetlepel kokosmelk en wat zout door en warm nog even goed door.
Stap 4
Serveer de noedels met de tofu en roergebakken Chinese kool. Schep de pindasaus ernaast.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie800 kcal
- Eiwit37 g
- Koolhydraten50 g
- Vet47 gWaarvan verzadigd14 g