Noedels met komkommer, sugar snaps en gember-sojadressing
Ingrediënten
Bereidingswijze Noedels met komkommer, sugar snaps en gember-sojadressing
Stap 1
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud stromend water. Besprenkel met 1 eetlepel olie zodat de noedels niet aan elkaar plakken.
Stap 2
Verwijder de steelaanzet van de sugar snaps en kook 5 minuten in gezouten kokend water. Giet af en spoel af met koud stromend water.
Stap 3
Pers de knoflook en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Roer een dressing van de sojasaus, gembersiroop, knoflook en rode peper.
Stap 4
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan. Roerbak hierin op hoog vuur de bosui. Snijd de komkommer in lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in schuine plakjes. Bak de komkommer 1 minuut mee en voeg de gekookte noedels toe.
Stap 5
Giet de dressing erover en warm 2 minuten mee. Hak de koriander fijn en rooster de sesamzaad kort in een droge koekenpan.. Verdeel de noedels over vier kommen en bestrooi royaal met de koriander en sesamzaad. Ook erg lekker om koud te eten.
