No-tuna tonijnsalade met zoete aardappel
Ingrediënten
Bereidingswijze No-tuna tonijnsalade met zoete aardappel
Stap 1
Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in een pan met weinig water in 8 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Giet de kikkererwten af, spoel onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet. Prak de kikkererwten in een kom fijn.
Stap 2
Pel intussen de uien, halveer en snijd in dunne halve ringen. Leg even in water.
Stap 3
Snijd de bleekselderij en de ongeschilde appel in fijne blokjes.
Stap 4
Voeg de uitgelekte ui, bleekselderij en de helft van de appel toe aan de kikkererwten en pers er de knoflook boven. Rol de norivellen op en knip het in de lengte tweemaal in. Knip vervolgens boven de kom met kikkererwten de slierten nori in kleine stukjes. Voeg de kappertjes toe.
Stap 5
Klop in een saladeschaal met de mosterdmayonaise los met sojasaus. Rasp er een halve citroen boven en voeg het sap van een halve citroen toe. Voeg eventueel een beetje (cayenne)peper toe naar smaak. Voeg het kikkererwtenmengsel toe en schep om.
Stap 6
Meng de zoete aardappel met 2 el citroensap. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep over de no-tuna kikkererwtensalade. Schep grof om en bestrooi met de resterende appelblokjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie661 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten85 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd3 g