Nasi goreng met tofu-saté
Ingrediënten
Bereidingswijze Nasi goreng met tofu-saté
Stap 1
Dep de tofu droog. Voeg een scheutje ketjap gemengd met de bloem toe, schep goed door de tofu en laat marineren.
Stap 2
Kook de rijst, giet deze af en laat afkoelen. Klop intussen de eieren los met de melk, zout en peper.
Stap 3
Verhit 1 eetlepel wokolie in een koekenpan en bak een omelet. Snijd de omelet in reepjes en houd apart.
Stap 4
Verhit een scheutje wokolie in een wok of hapjespan. Snijd de tomaat en/of rode peper uit het groentepakket iets kleiner en roerbak de nasigroenten 5-6 minuten.
Stap 5
Rijg de tofublokjes aan de satéprikkers. Verhit een beetje olie in een grill- of koekenpan en rooster hierin de spiesjes in 3-4 minuten goudbruin.
Stap 6
Voeg de gekookte rijst toe aan de groenten en bak even mee. Schep sambal en ketjap naar smaak door de nasi. Serveer met de omeletreepjes en saté. Lekker met pindasaus.
Aanvullende benodigdheden
- - 8 satéprikkers
Voedingswaarden
- Energie540 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten61 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd4 g