Mug cake met blauwe bessen en marshmallow
Ingrediënten
Bereidingswijze Mug cake met blauwe bessen en marshmallow
Stap 1
Klop in een kommetje het ei los. Schep het zelfrijzend bakmeel in de mok en voeg vanillesuiker en kristalsuiker toe. Roer met een vork goed door elkaar. Voeg de helft van het ei met melk en olie toe en meng alles met de kleine garde of vork tot een glad beslag. Er mogen geen klontjes meer in zitten. Duw de blauwe bessen erin.
Stap 2
Zet de mok op een bordje in de magnetron, stel de magnetron in op 750 Watt en 1½ minuut en wacht tot de cake klaar is.
Stap 3
Knip intussen de marshmallow in stukjes. Neem het bordje met de mok uit de magnetron. Verdeel direct de stukjes marshmallow over de hete cake in de mok, dan smelten ze een beetje. Laat de cake tenminste 5 minuten afkoelen tot lauwwarm. Bestuif de bovenkant van de cake met poedersuiker en steek het kerstchocolaatje in het midden.
Aanvullende benodigdheden
- - mok 180 ml
- - kleine garde
Voedingswaarden
- Energie500 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten42 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd5 g