Mousse van gerookte forel
Ingrediënten
Bereidingswijze Mousse van gerookte forel
Stap 1
Hak de dille fijn. Snijd de forel in stukjes. Pureer de forel met mierikswortel, dille en wat zout en peper in de keukenmachine.
Stap 2
Klop in een kom slagroom stijf en spatel de forel er luchtig door. Laat de forelmousse afgedekt zeker 2 uur in de koelkast opstijven.
Stap 3
Halveer de Amsterdamse uitjes. Verwarm de boter in een kleine hapjespan en schep de cranberry's en Amsterdamse uitjes erdoor. Sprenkel er een beetje water over.
Stap 4
Verwarm de cranberry's en uitjes afgedekt 4-6 minuten heel zachtjes, zodat ze gaar worden maar niet kapot knappen. Beweeg de pan steeds heen en weer.
Stap 5
Strooi de suiker over de cranberry's en uitjes en laat de suiker smelten.
Stap 6
Beweeg de pan steeds heen en weer tot de cranberry's en uitjes rondom voorzien zijn van een glanzend suikerlaagje. Laat ze op een bordje afkoelen.
Stap 7
Schep in elk glas een flinke bol forelmousse en verdeel de cranberry's en uitjes erover. Garneer met een toefje dille.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie215 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten7 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd10 g