Moussaka
Ingrediënten
Bereidingswijze Moussaka
Stap 1
Bestrooi de aubergineplakken met zout en zet ze apart.
Stap 2
Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de aardappelplakken 2 minuten per kant. Schep ze uit de pan. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe aan het bakvet en bak hierin de ui en wortel 3-4 minuten.
Stap 3
Voeg het gehakt met de knoflook toe en bak het vlees rul. Roer de bouillon, paprikapoeder, peterselie, zout en peper erdoor. Zet het gehaktmengsel apart.
Stap 4
Dep de aubergineplakken droog en bak ze in gedeelten in een beetje olijfolie 2-3 minuten per kant. Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stap 5
Verdeel de helft van de aardappel over de bodem van de ovenschaal en schep daarop de helft van het gehakt. Leg daarop een laagje aubergine, daarop een laagje gehakt, weer een laagje aubergine en als laatste de rest van de aardappels.
Stap 6
Klop de eieren los met de melk, zout en peper. Giet dit mengsel over het gerecht en bestrooi met het sesamzaad. Bak de moussaka in 40-45 minuten gaar in het midden van de oven.
Stap 7
Dek de moussaka eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant goudbruin is.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - ovenschaal
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie945 kcal
- Eiwit51 g
- Koolhydraten39 g
- Vet63 gWaarvan verzadigd19 g
Trefwoorden
