Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mosseltaart
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mosseltaart
Stap 1
Verwarm de oven op 200°C. Ontdooi de mosselen volgens de aanwijzingen en dep droog met keukenpapier.
Stap 2
Laat de plakjes deeg ook ontdooien. Bekleed de vorm met de plakjes deeg en druk de naden van het deeg goed aan.
Stap 3
Snijd de bosui in dunne ringetjes en de peterselie fijn. Klop in een kom de eieren los met kerriepoeder, yoghurt, bosui en peterselie. Verdeel dit mengsel in de taartbodem. Verdeel ook de mosselen erover.
Stap 4
Bak de taart in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer in punten met een groene salade erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - metalen taartvorm met uitneembare bodem (Ø 23-25 cm)
Voedingswaarden
- Energie410 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten40 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd5 g