Mosselpannetje met garnalen, kerrie en koriander
Ingrediënten
Bereidingswijze Mosselpannetje met garnalen, kerrie en koriander
Stap 1
Tik de mosselen een voor een op het aanrecht; gooi exemplaren die niet dichtgaan weg.
Stap 2
Pluk de korianderblaadjes en hak de stelen fijn. Snijd de ui in dunne, halve ringen en snijd de gemberwortel fijn.
Stap 3
Verhit de olijfolie in een grote (mossel)pan. Bak hierin de ui, gember, korianderstelen en kerrie met een snuf zout 5 minuten op laag vuur.
Stap 4
Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen en garnalen toe en schep alles goed om. Dek af met een deksel en laat de mosselen, af en toe schuddend met de pan, 4-5 minuten garen tot de schelpen open zijn en de garnalen warm.
Stap 5
Snijd de helft van de citroen in partjes. Controleer alle mosselen en gooi eventuele exemplaren die nog dicht zijn weg. Breng de saus in de pan op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
Stap 6
Serveer het gerecht met korianderblad en partjes citroen. Lekker met brood of rijst.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie750 kcal
- Eiwit65 g
- Koolhydraten26 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd22 g
Trefwoorden
