Mosselen op Spaanse wijze
Ingrediënten
Bereidingswijze Mosselen op Spaanse wijze
Stap 1
Bak het stokbrood af in de oven.
Stap 2
Spoel de mosselen goed af met koud water en verwijder beschadigde exemplaren.
Stap 3
Hak de knoflook en snijd de chorizo in dunne reepjes.
Stap 4
Verwijder het meeste groen van de prei en het buitenste vel.
Stap 5
Snijd in ringen en spoel zo nodig schoon onder de kraan.
Stap 6
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder het vruchtvlees en snijd vervolgens in kleine blokjes.
Stap 7
Bak de knoflook, prei en chorizo aan in de olijfolie in een grote kookpan op matig vuur.
Stap 8
Voeg de mosselen toe, zet het vuur hoog en doe het deksel op de pan.
Stap 9
Wacht 2 minuten tot de onderkant van de pan weer goed heet is.
Stap 10
Voeg de rosé toe en doe het deksel er weer op zodat de stoom in de pan blijft.
Stap 11
Voeg na 3 minuten snel de tomatenblokjes toe en schud de pan voorzichtig met het deksel er weer op.
Stap 12
Stoom de mosselen nogmaals 3 minuten.
Stap 13
Haal de takjes van de dragon en hak deze grof.
Stap 14
Pers de citroen.
Stap 15
Besprenkel de mosselen in de pan met de dragon en het citroensap.
Stap 16
Serveer ze in de pan met het stokbrood erbij om te dopen.
Stap 17
Kooktip: als je geen pan hebt die groot genoeg is, doe het dan in 2 keer.
