Mosselen met warme tomatentartaar
Ingrediënten
Bereidingswijze Mosselen met warme tomatentartaar
Stap 1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Spoel de mosselen schoon onder koud water. Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten.
Stap 3
Snijd deze in blokken van 1 cm. Halveer de helft van de cherry pruim trostomaten. Hak de peterselie grof.
Stap 4
Meng de helft van de peterselie met de roomboter. Breng op smaak met peper. Snijd het stokbrood in plakken van 1 cm.
Stap 5
Verhit een mosselpan met 1 el olijfolie. Bak hierin de helft van de ui en knoflook glazig.
Stap 6
Voeg de hele cherry pruim trostomaten, witte wijn en mosselen toe. Gaar de mosselen 7 minuten met een deksel op de pan.
Stap 7
Verhit intussen een pan met 1 el olijfolie, bak de overige ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes, gehalveerde cherry pruim trostomaten en de rest van de peterselie toe.
Stap 8
Bak de tomaten 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 9
Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak het stokbrood goudbruin.
Stap 10
Verdeel de tomatentartaar over de borden en leg hier de mosselen op. Serveer met de peterselieboter en het stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
- - mosselpan
Voedingswaarden
- Energie688 kcal
- Eiwit39.9 g
- Koolhydraten45.7 g
- Vet32.6 gWaarvan verzadigd24 g