Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mosselen met prei, spek en mosterd
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mosselen met prei, spek en mosterd
Stap 1
Haal de buitenste bladen van de prei en spoel de prei goed schoon, snijd deze vervolgens in ringen. Bak de spekreepjes 5 minuten in de olijfolie in een grote (mossel)pan. Voeg de prei en tijm toe en bak 5 minuten mee. Giet de witte wijn in de pan en breng op hoog vuur aan de kook. Roer de mosterd erdoor, voeg de mosselen toe en dek af met een deksel.
Stap 2
Stoom de mosselen, af en toe schuddend met de pan, in 4-5 minuten gaar. Controleer de mosselen en gooi exemplaren die nog dicht zijn weg. Schep de crème fraîche erdoor, voeg zout en peper toe en serveer de pan midden op tafel. Lekker met frietjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie595 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten18 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd12 g