Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Misosoep met spitskool en gyoza
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Misosoep met spitskool en gyoza
Stap 1
alveer de spitskool, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Snijd de prei in dunne ringen en was deze goed in een vergiet. Schil de gember en snijd in blokjes, hak de knoflook fijn.
Stap 2
Kook de eieren in 4-5 minuten zacht.
Stap 3
Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin de gember, knoflook en misopasta 3 minuten aan. Voeg 1½ l water toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de sojasaus, zout en peper.
Stap 4
Voeg de spitskool, prei en gyoza toe aan de soep en laat 5 minuten koken. Pel ondertussen de eieren.
Stap 5
Schep de soep met de groenten en gyoza in 4 kommen, halveer de eieren en leg ze op de soep. Bestrooi met de gefrituurde uitjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie372 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten33 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd5 g