Miniquiches met groene asperges en artisjokharten
Ingrediënten
Bereidingswijze Miniquiches met groene asperges en artisjokharten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Laat de artisjokharten uitlekken.
Stap 3
Snijd de basilicum fijn.
Stap 4
Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 2 cm.
Stap 5
Kook de aspergestukjes in ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
Stap 6
Spoel ze in een zeef onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Stap 7
Snijd de artisjokharten in partjes van circa 1 cm dik.
Stap 8
Rol de plakjes bladerdeeg een heel klein beetje uit.
Stap 9
Bekleed elk vormpje met een plakje bladerdeeg, druk de rand goed aan en laat het deeg rommelig boven de rand van de vorm uitsteken.
Stap 10
Klop de eieren los met de kaas, yoghurt, oregano, wat zout en zwarte peper en verdeel dit mengsel over de vormpjes.
Stap 11
Verdeel de asperges en artisjokharten erover.
Stap 12
Schuif de vormpjes een richel onder het midden in de oven en bak ze in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 13
Laat ze afkoelen en vervoer ze in hun vormpjes, afgedekt met aluminiumfolie.