Minipizza’s van de barbecue
Ingrediënten
Bereidingswijze Minipizza’s van de barbecue
Stap 1
Steek de barbecue aan. Doe het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en 2 tl zout in een kom en kneed in 3 minuten tot een soepel deeg.
Stap 2
Voeg eventueel extra bakmeel toe als het deeg te plakkerig is of meer yoghurt als het te droog voelt.
Stap 3
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er balletjes van. Laat afgedekt staan tot gebruik.
Stap 4
Snijd de mozzarella in plakjes. Halveer de paprika overlangs, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Stap 5
Snijd de olijven in ringetjes en scheur de ham in reepjes.
Stap 6
Rol 5 balletjes met een deegroller uit tot cirkels van 15 cm doorsnede. Bak aan 1 kant 3 minuten op de barbecue.
Stap 7
Neem de pizzabodems van de barbecue en leg ze met de gebakken kant naar boven op een stuk bakpapier.
Stap 8
Bestrijk met een laagje tomato frito en verdeel er wat mozzarella en basilicum over.
Stap 9
Leg de pizza’s met de ongebakken kant terug op de barbecue en gril ze met de deksel erop in 4 minuten goudbruin en gaar.
Stap 10
Neem van de barbecue en maak er nog 5 met de rest van het deeg. Laat iedereen zijn eigen pizza verder naar smaak garneren met de paprika, olijven, parmaham en rucola.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue met deksel
- - deegroller
Voedingswaarden
- Energie390 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten44 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd6 g