Mini tourtières
Ingrediënten
Bereidingswijze Mini tourtières
Stap 1
Mix voor het deeg de bloem met 2 theelepels zout en de boter in de keukenmachine tot grove kruimels. Voeg 3 eetlepels ijskoud water toe en mix snel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en laat rusten in de koelkast.
Stap 2
Kook intussen voor de vulling de aardappelblokjes gaar in water met zout en giet af. Prak fijn en laat afkoelen.
Stap 3
Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de sjalot goudbruin. Voeg het gehakt, de speculaaskruiden, cayennepeper en zout toe en bak het gehakt rul. Voeg de mosterd en room toe en laat circa 20 minuten pruttelen op een lage stand, tot het vocht verdampt is. Laat afkoelen.
Stap 4
Bestuif de taartvormpjes met bloem. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken. Rol 4 stukken uit en bekleed de taartvormpjes ermee. Schep de geprakte aardappel door de kipragout en verdeel de vulling over de vormpjes. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 5
Rol de overige stukjes deeg uit en steek in het midden een klein stoomgaatje eruit. Leg het deeg als deksel op de vulling. Snijd de rand netjes bij en druk het deksel goed op de rand van de vorm. Maak van een restje deeg eventueel een versiering. Bestrijk met ei en bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Serveer (lauw)warm. Lekker met veldsla.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - vershoudfolie
- - 4 eenpersoons taartvormpjes
Voedingswaarden
- Energie930 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten63 g
- Vet62 gWaarvan verzadigd38 g
