Mini-tarte Tatin met munt-mascarpone
Ingrediënten
Bereidingswijze Mini-tarte Tatin met munt-mascarpone
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de suiker in een koekenpan met dikke bodem en laat op een lage stand smelten tot een goudbruine karamel. Roer vervolgens de boter, het vanillemerg en een snuf zout erdoor. Voeg de appelblokjes toe en bak 5 minuten mee.
Stap 2
Snijd intussen elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes. Verdeel de appel met de karamel over de 12 holtes van de muffinvorm. Leg in elke holte een plakje deeg op het appelmengsel. Stop de randen goed in en prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Stap 3
Meng intussen de mascarpone met de poedersuiker. Klop de slagroom stijf en spatel deze door de mascarpone.
Stap 4
Neem de muffinvorm uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Keer op een snijplank, schep eventueel achtergebleven stukjes appel uit de vorm en leg op de taartjes. Serveer met een schepje mascarpone en bestrooi met de munt.
Aanvullende benodigdheden
- - muffinvorm
Voedingswaarden
- Energie210 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten19 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd9 g
