Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mini-romainesalade met avocado en gebakken kipstukjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mini-romainesalade met avocado en gebakken kipstukjes
Stap 1
Kook het ei in 8 minuten hard.
Stap 2
Halveer intussen de avocado's en schep het vruchtvlees in grove stukken uit de schil, besprenkel met citroensap.
Stap 3
Maak de blaadjes van de kropjes sla los.
Stap 4
Halveer de cherrytomaatjes.
Stap 5
Pel het ei en prak het in een kom fijn.
Stap 6
Voeg de azijn met 2 eetlepels water, wat zout en peper en ruim de helft van de olijfolie toe en klop alles tot een smeuïge dressing.
Stap 7
Schep de slablaadjes en spinazieblaadjes er luchtig door.
Stap 8
Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische kipstukjes al omscheppend in 3-4 minuten krokant.
Stap 9
Schep de salade in diepe pastaborden en verdeel de avocado, cherrytomaatjes en kipblokjes erover.
