Mini pavlova’s met mango en framboos
Ingrediënten
Bereidingswijze Mini pavlova’s met mango en framboos
Stap 1
Verwarm de oven voor op 120 °C. Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije, droge kom en klop met de handmixer schuimig.
Stap 2
Voeg de suiker al kloppend lepel voor lepel toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef de maïzena boven de kom en meng met een spatel erdoor.
Stap 3
Verdeel het eiwit in 12 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de hoopjes. Bak de pavlova’s 1 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat in de oven afkoelen met de deur op een kier.
Stap 4
Klop ondertussen de slagroom stijf. Prak de helft van de frambozen tot puree en schep door de slagroom. Verwijder de schil van de mango en snijd in blokjes van 0,5 cm.
Stap 5
Verdeel de frambozenslagroom over de pavlova’s. Garneer met de mangoblokjes en de rest van de frambozen.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie115 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten15 g
- Vet5 gWaarvan verzadigd3 g