Mini croissants
Ingrediënten
Bereidingswijze Mini croissants
Stap 1
Breng de suiker met 5 eetlepels water en de kaneel stokjes tegen de kook aan in een kleine (steel)pan. Laat 10 minuten zachtjes trekken. Giet de siroop over in een kommetje en verwijder de stokjes.
Stap 2
Neem steeds 1 plakje bladerdeeg en bewaar de rest in de koelkast zodat het deeg stevig blijft. Rol het deeg uit tot een lap van 15x15 cm en verdeel vervolgens met behulp van een liniaal in 15 stukken van 3x5 cm. Snijd elk stukje deeg diagonaal doormidden en rol de stukjes op als mini croissantjes. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met de kaneelsiroop. Herhaal met de andere deegvellen.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bak de croissantjes in circa 10 minuten goudbruin in de oven. Bestrijk ze na het bakken nog een keer met de siroop. Verlaag de oventemperatuur naar 100oC en droog de croissants nog 20 minuten.
Stap 4
Bewaar de croissantjes in een afgesloten trommel. Gebruik ze als ontbijtgranen met yoghurt of melk.