Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mijterpizza met zoete aardappel en mozzarella
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mijterpizza met zoete aardappel en mozzarella
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het pizzadeeg met het bakpapier af. Snijd het deeg in mijtervorm en leg met het bakpapier op de bakplaat. Snijd van de onderzijde 3 repen en houd apart. Bestrijk de mijter met de tomatensaus.
Stap 2
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van 2 mm. Pers de knoflook boven de olie. Meng de knoflookolie met de zoete aardappel.
Stap 3
Verdeel de zoete aardappel met de olijven over de tomatensaus. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.
Stap 4
Leg 2 repen als kruis en halveer de derde reep voor de wimpels aan de zijkanten. Bestrooi het kruis en de wimpels met de mozzarella.
Stap 5
Bak de pizza in de oven in 15 min. lichtbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie557 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten69 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd9 g