Mihoensalade met paprika
Ingrediënten
Bereidingswijze Mihoensalade met paprika
Stap 1
Doe de mihoen in een ruime kom en schenk er kokend water over zodat ze onderstaan. Dek af met een bord en laat 10 minuten staan.
Stap 2
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in heel dunne reepjes. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de steeltjes fijn. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes. Halveer de garnalen in de lengte.
Stap 3
Rasp voor de dressing de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het sap en rasp met de vissaus en suiker. Laat de suiker helemaal oplossen.
Stap 4
Giet de mihoen af en spoel kort onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en meng de dressing, paprika, koriandersteeltjes en -blaadjes, munt en garnalen erdoor.
Stap 5
Verdeel de mihoensalade over de ijsbergslabladeren en garneer met de seroendeng.
