Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mexicaanse triflesalade met geroosterde mais
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mexicaanse triflesalade met geroosterde mais
Stap 1
Dep de maïskorrels goed droog met keukenpapier. Meng de maïs met de olijfolie.
Stap 2
Verhit een ruime koekenpan zonder extra olie. Rooster de maïskorrels op een hoge stand in 6-8 min. goudbruin. Schep ze regelmatig om. Schud de geroosterde maïs op een bord en laat afkoelen.
Stap 3
Vul de (trifle)schaal achtereenvolgens in mooie lagen met de geroosterde maïs, tomaat, rode ui, avocado en ijsbergsla. Besprenkel elke laag met een beetje yoghurtdressing. Strooi er de tortillachips over.
Stap 4
Verdeel de zure room en salsa over de chips. Bestrooi met de koriander.
Aanvullende benodigdheden
- - glazen (trifle)schaal
Voedingswaarden
- Energie473 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten35 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd5 g