Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mexicaanse tomaat-paprikasoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mexicaanse tomaat-paprikasoep
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Stap 2
Snijd de paprika in stukken en verwijder de zaadlijsten. Pel de uien en snijd in parten.
Stap 3
Verdeel de paprika en ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de Mexicaanse kruiden en besprenkel met de olie.
Stap 4
Rooster de groenten 45 minuten in de oven.
Stap 5
Schep alle groenten met de losgekomen sappen van de bakplaat in een soeppan.
Stap 6
Voeg 250 ml water en de tomato frito toe en breng tegen de kook.
Stap 7
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de bonenmix met mais toe aan de soep en warm goed door.
Stap 8
Schep de soep in 4 kommen. Lekker met zure room en koriander.