Mexicaanse schotel met avocado
Ingrediënten
Bereidingswijze Mexicaanse schotel met avocado
Stap 1
Pel en snijd de knoflook en uien fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de peterselie grof.
Stap 2
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado over de lengte in plakken. Laat de mais en kidneybonen uitlekken op een zeef.
Stap 3
Verhit een pan met 2 el zonnebloemolie, voeg de knoflook en ui toe en bak glazig. Voeg de paprika, mais, kidneybonen en Mexicaanse kruiden toe en bak nog 4 minuten.
Stap 4
Voeg de tomatenblokjes en de helft van de peterselie bij de groente en breng op smaak met zout en peper. Laat dit gedurende 5 minuten inkoken op middelhoog vuur.
Stap 5
Haal de pan van het vuur, verdeel de rest van de peterselie over de Mexicaanse schotel en serveer met de nacho’s en avocado.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie583 kcal
- Eiwit15.6 g
- Koolhydraten55.8 g
- Vet30.3 gWaarvan verzadigd3.4 g