Mexicaanse runderstoof met tortilla’s
Ingrediënten
Bereidingswijze Mexicaanse runderstoof met tortilla’s
Stap 1
Snijd het vlees in blokjes. Snipper de ui. Verkruimel het bouillonblokje.
Stap 2
Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan op middelhoog vuur.
Stap 3
Bestrooi de blokjes sukadelap met peper en zout en bak ze in porties in 3 minuten rondom bruin in de olie. Schep op een bord.
Stap 4
Fruit de ui in de rest van de olie in 5 minuten glazig en iets bruin. Strooi de kruidenmix erover en bak 1 minuut mee.
Stap 5
Voeg het verkruimelde bouillonblokje en de kaneelstok toe, doe de sukadelapblokjes terug in de pan met eventuele vleessappen van het bord en schep om.
Stap 6
Giet er ½ liter kokend water bij. Zorg dat het vlees net onderstaat. Zo niet, giet er nog wat extra water bij.
Stap 7
Doe het deksel op de pan, breng aan de kook en draai dan het vuur omlaag.
Stap 8
Laat het vlees 2½ -3 uur stoven, tot het mals en gaar is en het vocht ingekookt tot een dikke saus.
Stap 9
Voeg de laatste 15 minuten de chilibonen toe. Haal voor het serveren de kaneelstok uit de runderstoof.
Stap 10
Proef en breng het gerecht eventueel op smaak met peper. Serveer met de tortilla’s, zure room en salsa
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie765 kcal
- Eiwit58 g
- Koolhydraten60 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd11 g