Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mexicaanse plaattaart
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mexicaanse plaattaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de sjalotten in dunne ringen. Hak de koriander grof en snijd de jalapeño in dunne ringen.
Stap 2
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakken.
Stap 3
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak het kipgehakt 4 minuten met de Mexicaanse kruiden.
Stap 4
Rol het bladerdeeg met het bijgeleverde bakpapier uit en verdeel de tomatenblokjes over de bodems.
Stap 5
Verdeel het kipgehakt, maïs, jalapeño, sjalot en de cheddarkaas over de bodems. Plaats de plaattaarten 20 minuten in de oven.
Stap 6
Verdeel wanneer de Mexicaanse plaattaarten uit de oven komen de crème fraîche, avocado en koriander erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie1203 kcal
- Eiwit47.6 g
- Koolhydraten59.4 g
- Vet82.1 gWaarvan verzadigd35.7 g