Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mexicaanse meergranen rijstschotel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mexicaanse meergranen rijstschotel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kippendij in blokjes van 2 cm en verdeel de tacokruiden er over. Laat 10 minuten marineren in de koelkast.
Stap 2
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af.
Stap 3
Verhit intussen een pan met 1 el zonnebloemolie en bak de kippendij 5 minuten. Voeg de wokgroente toe en bak 5 minuten mee.
Stap 4
Voeg de rijst toe aan de groente en roer door. Verdeel de rijst over de ovenschaal en plaats 15 minuten in de oven tot de rijst krokant is.
Stap 5
Verhit intussen een pan met 1 el zonnebloemolie en bak de eieren 5 minuten tot het eiwit helemaal gestold is. Hak de peterselie grof.
Stap 6
Verdeel de rijstschotel over de borden en serveer met het gebakken ei. Garneer met de peterselie.
