Mexicaanse loaded gepofte zoete aardappel
Ingrediënten
Bereidingswijze Mexicaanse loaded gepofte zoete aardappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke aardappel (van dezelfde grootte) op een ruim stuk aluminiumfolie en bestrijk rondom met olie. Prik met een vork gaatjes in de schil en vouw het folie eromheen dicht. Leg op een bakplaat of in een ovenschaal en pof de zoete aardappels in 30-40 minuten in de oven.
Stap 2
Verwarm intussen de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak rul. Voeg een paar eetlepels water, de bonen en mais toe en warm nog 5 minuten zachtjes door.
Stap 3
Controleer met een prikker of de aardappels gaar zijn en neem ze uit het folie. Leg op borden en snijd de bovenkant open. Duw de delen een beetje uit elkaar en schep een flinke lepel gehakt en bonen erop.
Stap 4
Bestrooi met de bosui, rode peper en koriander. Schep een lepel kwark erop en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie405 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten36 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd7 g