Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mexicaanse linzensoep met tortillachips
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mexicaanse linzensoep met tortillachips
Stap 1
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Spoel de linzen af en laat uitlekken. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Stap 2
Snijd 1 limoen in partjes en pers de andere uit.
Stap 3
Verhit een soeppan met 2 el zonnebloemolie en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de roerbakgroenten en de Mexicaanse kruidenmix toe en bak 2 minuten mee.
Stap 4
Voeg de linzen, tomatenblokjes en 700 ml water toe. Breng de soep aan de kook en kook 5 minuten.
Stap 5
Breng de soep op smaak met het limoensap, zout en peper. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de avocado en limoenpartjes.
Stap 6
Serveer met de tortillachips.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie450 kcal
- Eiwit13.1 g
- Koolhydraten51.8 g
- Vet19.6 gWaarvan verzadigd2.2 g