Mexicaanse burrito’s
Ingrediënten
Bereidingswijze Mexicaanse burrito’s
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C hetelucht. Snijd de ui in blokjes. Giet zonnebloemolie in een stevige pan en bak de rode ui glazig. Doe daarna de knoflook en de specerijen erbij en bak ongeveer 1 minuut tot de specerijen geuren.
Stap 2
Voeg het gehakt, de bonen en de runderbouillon bij de uien en specerijen. Doe de deksel op de pan en kook voor 15 minuten.
Stap 3
Maak in de tussentijd de rijst door deze samen met het blik tomatenblokjes, 1 soeplepel water en de paprikapoeder te koken. Bij te weinig vocht voeg je een extra soeplepel water toe. Als de rijst klaar is zet je deze apart.
Stap 4
Haal de deksel van de pan met gehakt en laat de saus 15 minuten indikken. Haal de pan vervolgens van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Vul de tortilla’s met de rijst en het vlees-bonenmengsel. Rol ze goed op en leg ze in een ovenschaal.
Stap 6
Scheur de plakjes cheddar in stukken en verdeel over de tortilla’s. Bak tot de kaas gesmolten is. Serveer de tortilla’s samen met verse koriander en sriracha.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie594 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten43 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
