Mexicaanse bonenstoofschotel met avocado
Ingrediënten
Bereidingswijze Mexicaanse bonenstoofschotel met avocado
Stap 1
Snijd de knoflook fijn. Verhit een stoofpan of hapjespan met de helft van de olie en bak de knoflook 1 minuut met de cajunkruiden.
Stap 2
Schep de roerbakgroenten erdoor en roerbak 5 minuten. Schep om met de tomatenblokjes en warm goed door.
Stap 3
Voeg alle bonen en 400 ml water toe en stoof op laag vuur 15 minuten. Verwarm intussen een grillpan en bestrijk de maïskolven rondom met olie. Grill de maïs rondom tot deze verkleurt. Bestrooi met een beetje zout.
Stap 4
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes.
Stap 5
Hak de steeltjes van de koriander fijn en het blad grof.
Stap 6
Voeg de steeltjes toe aan de Mexicaanse bonenstoof en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 7
Verdeel de stoof over 4 borden. Verdeel er de avocado over en de zure room. Bestrooi met koriander. Geef er een maïskolf bij.
Aanvullende benodigdheden
- - Grillpan
Voedingswaarden
- Energie596 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten52 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd7 g