Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mexicaanse bonensoep met tortillachips
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mexicaanse bonensoep met tortillachips
Stap 1
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de tacokruiden ½ minuut. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de mais, bouillon, tomaten en bonen toe en laat 10-15 minuten pruttelen tot de gewenste dikte.
Stap 2
Prak intussen in een kom de overige knoflook met de helft van de avocado en de zure room tot een romig mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Schep de soep in kommen en serveer met een schep van het avocadomengsel en de tortillachips erbij. Snijd de overige avocado in plakken en leg op de soep. Serveer eventueel met jalapeñopepers naar smaak.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie715 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten58 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd12 g
