Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mexicaanse bonenschotel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mexicaanse bonenschotel
Stap 1
Snipper de ui en hak de peterselie fijn.
Stap 2
Bak het gehakt in een hapjespan op zacht vuur even uit tot er wat vet in de pan zit en bak het dan al omscheppend rul.
Stap 3
Schep de ui erdoor en bak zachtjes glazig.
Stap 4
Voeg de kidneybonen met chilisaus en de maïskorrels toe en laat het gerecht 8-10 minuten zachtjes sudderen, roer regelmatig.
Stap 5
Snijd de courgette schuin in plakken en bestrijk ze dun met olijfolie.
Stap 6
Bak de courgetteplakken in een hete grillpan in 3-4 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Stap 7
Leg ze in een diep bord en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over en sprenkel er citroensap over.
Stap 8
Schep de bonenschotel in diepe borden en leg de courgette plakken erop.
Stap 9
Garneer met de peterselie.
