Meringue
Ingrediënten
Bereidingswijze Meringue
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bakvorm met overhangend bakpapier. Rooster de pistachenoten kort in een hete, droge koekenpan. Hak de pistachenoten grof en houd een kwart apart voor garnering.
Stap 2
Splits de eieren en klop het eiwit in een vetvrije kom stijf met de mixer. Voeg lepel voor lepel de suiker en het maiszetmeel toe en blijf kloppen tot er gladde, glanzende pieken ontstaan. Spatel de pistachenoten en de gembersiroop luchtig door het eiwit.
Stap 3
Verdeel in een rechthoek van ca. 20 x 30 cm over de bakplaat en bak in het midden van de oven in ongeveer 30 min. gaar. Neem de bakplaat uit de oven en laat de meringue 1 uur afkoelen op een rooster.
Stap 4
Roer de mascarpone met de cappuccinopoeder tot een egaal mengsel. Klop de slagroom stijf en spatel erdoor. Houd 4 eetlepels van de mokkacrème achter voor de garnering.
Stap 5
Bedek de meringue met bakpapier en keer om met behulp van een snijplank. Verwijder het oude bakpapier, verdeel de mokkacrème en de frambozen erover en rol de meringue op. Laat tot gebruik in de koelkast opstijven. Bestrijk de bovenkant met een dunne laag van de resterende mokkacrème. Garneer met pistachenoten en gedroogde cranberries.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat bekleed met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie599 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten58 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd19 g