Meringue-nestjes met sinaasappel en slagroom
Ingrediënten
Bereidingswijze Meringue-nestjes met sinaasappel en slagroom
Stap 1
Verwarm de oven voor op 100ºC. Klop de eiwitten schuimig in een brandschone kom en voeg dan beetje bij beetje al kloppend de suiker toe. Blijf kloppen tot stijve pieken.
Stap 2
Schep het eiwitschuim in de spuitzak en spuit cirkels van 8 cm ø op de bakplaat. Spuit dan rondom op de rand van de cirkels en maak zo hogere nestjes. Bak circa 1 uur in de oven. Schakel de oven uit en laat de nestjes volledig afkoelen in de oven.
Stap 3
Rasp de schil van de sinaasappel. Schil de overige schil dik eraf en snijd het vruchtvlees in partjes tussen de vliesjes. Hak de sinaasappelpartjes in grove stukken en meng met 1 eetlepel honing. Klop de slagroom met de sinaasappelrasp en mascarpone stijf en breng op smaak met de rest van de honing.
Stap 4
Vul de afgekoelde meringue-nestjes met de mascarponeroom en verdeel de sinaasappelpartjes erover.
Aanvullende benodigdheden
- - spuitzak
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie440 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten57 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd14 g