Meringue met bramensorbet
Ingrediënten
Bereidingswijze Meringue met bramensorbet
Stap 1
Verwarm de oven voor op 140°C. Breek de eieren en laat het eiwit voorzichtig in een schone, vetvrije kom lopen. De eidooiers worden niet gebruikt.
Stap 2
Klop de eiwitten met de handmixer op de hoogste stand tot wit schuim, waar pieken op blijven staan. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stevig en taai wordt en gaat glanzen.
Stap 3
Schep het eiwit als een berg (doorsnede ca. 15-20 cm) in het midden van de bakplaat en maak met een lepel vanuit het midden een holte, zodat het een ronde bak met een opstaande, wolkige rand wordt.
Stap 4
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en verwarm de meringue 30 minuten. Schakel de oven uit en laat de meringue nog 2-2½ uur in de gesloten oven drogen.
Stap 5
Zet de meringue op een mooi platte schaal. Doe de bevroren bramen over in de keukenmachine en strooi de suiker erover. Voeg de bessenlikeur toe. Meng alles op de hoogste stand tot een mooi egale sorbet.
Stap 6
Schep met de ijsbolletjestang bollen sorbetijs in de meringue. Garneer met muntblaadjes en bloemetjes of chocola. Serveer direct!