Meringue met amaretto en appel
Ingrediënten
Bereidingswijze Meringue met amaretto en appel
Stap 1
Schil de appels en snjid in blokjes van 2 cm.
Stap 2
Breng in een pan (geen aluminium!) het appelsap met de helft van de amaretto en 1/3 deel van de suiker aan de kook.
Stap 3
Voeg de appelblokjes toe en pocheer ze tegen de kook aan in 4-6 minuten zachtjes gaar.
Stap 4
Schep de blokjes met een schuimspaan in een zeef en laat ze afkoelen.
Stap 5
Kook het vocht in tot het iets stroperig wordt, laat de siroop ook afkoelen.
Stap 6
Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en schep er op het laatst een lepel suiker door.
Stap 7
Schep de amandelen op een bordje en laat ze afkoelen.
Stap 8
Klop in een kom de slagroom stijf en klop er 3 eetlepels suiker, de mascarpone en de resterende amaretto door.
Stap 9
Leg de meringues op borden en schep het mascarponemengsel er met pieken op.
Stap 10
Verdeel de appelblokjes erover en druppel er wat van de appelsiroop over.
Stap 11
Strooi de amandelen erover.
