Meringata-taartje met limoncello-panna cotta
Ingrediënten
Bereidingswijze Meringata-taartje met limoncello-panna cotta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 100ºC. Klop de eiwitten met een snufje zout en eventueel de kleurstof in een vetvrije kom.
Stap 2
Voeg geleidelijk de suiker toe en klop stijf tot de suiker is opgelost. Spatel de poedersuiker erdoor.
Stap 3
Verdeel het eiwitschuim over het bakpapier tot een plak van circa 2,5 cm dik. Droog circa 1 uur in de oven tot het schuim droog is en aan de onderkant stevig.
Stap 4
Laat afkoelen in de oven. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of blender fijn.
Stap 5
Smelt de boter en meng het koekkruim erdoor. Vet de kookringen in en zet ze op 2 borden. Schep het koekjesmengsel erin en druk aan met de vochtige achterkant van een lepeltje.
Stap 6
Zet de borden in de koelkast. Week de gelatine in koud water.
Stap 7
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng het vanillestokje, de vanillemerg, slagroom en suiker aan de kook.
Stap 8
Knijp de gelatine uit en voeg deze met de likeur toe aan het roommengsel. Roer zonder te koken tot de gelatine is opgelost.
Stap 9
Verwijder het vanillestokje en laat het mengsel een beetje afkoelen tot het lobbig wordt. Verdeel dan over de koekbodems en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.
Stap 10
Breek de meringue in grove stukken. Verwijder de kookringen van de taartjes en stapel het schuim op de bovenkant.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - keukenmachine
- - 2 kookringen
Voedingswaarden
- Energie730 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten73 g
- Vet44 gWaarvan verzadigd27 g