Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Meergranenrijstsalade met kip en sinaasappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Meergranenrijstsalade met kip en sinaasappel
Stap 1
Kook de rijst. Schep in een schaal en laat afkoelen. Schep de kip om met de kipkruiden, dragon en olie. Bak in een hete koekenpan in een paar minuten om en om gaar en bruin. Schep uit de pan en houd apart.
Stap 2
Rooster de hazelnoten en pompoenpitten in een droge, hete koekenpan op een lage stand een paar minuten tot ze geuren. Laat afkoelen. Meng voor de dressing het sinaasappelsap, de azijn en room door elkaar. Klop geleidelijk de olie erdoor tot de dressing licht gebonden is en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Snijd de sinaasappels in stukken en schep ze met de kip in een saladekom goed door de rijst, noten en zaden. Meng voor het serveren de rucola erdoor en besprenkel met de dressing.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie900 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten66 g
- Vet53 gWaarvan verzadigd7 g