Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mediterrane rijstschotel met sinaasappel en runderchipolata
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mediterrane rijstschotel met sinaasappel en runderchipolata
Stap 1
Kook de rijst. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees in ca. 5 min. rondom lichtbruin en gaar. Voeg de roerbakgroente, kruidenboterkruiden en komijn toe. Bak 5 min. mee.
Stap 2
Rasp intussen de schil van 1 sinaasappel. Schil de oranje en witte schil van beide vruchten dik eraf en snijd het vruchtvlees in partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat vrijkomt op. Meng het sap door de yoghurt met ¾ van de munt.
Stap 3
Meng de rijst met de elitehaver en sinaasappelrasp door de groenten. Breng op smaak met zout en peper. Schep voorzichtig de sinaasappelpartjes erdoor en bestrooi met de overige munt. Serveer met de yoghurt.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie700 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten73 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd10 g