Meat pie met pruimen en appel
Ingrediënten
Bereidingswijze Meat pie met pruimen en appel
Stap 1
Meng de bloem en de boter met koele vingers tot een kruimelig deeg (dit kan ook in een keukenmachine). Voeg 2-3 eetlepels ijskoud water toe tot het deeg goed bij elkaar blijft.
Stap 2
Kneed niet te lang door, verpak het deeg in folie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 3
Rol tweederde van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 4 mm dik. Bestuif de springvorm met wat bloem.
Stap 4
Bekleed de vorm met het deeg en snijd de randen gelijk met de hoogte van de vorm. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels uit het afgekoelde stoofvlees en schep het vlees in de vorm. Spoel het kaneelstokje af.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het overige deeg uit tot een deksel. Bestrijk de randen van het deeg in de vorm met ei, leg het deksel erop en druk aan de randen op elkaar vast met de bolle kant van een theelepeltje. Maak op deze manier een mooi randje.
Stap 6
Rol de restjes deeg uit en steek of snijd er sterretjes, blaadjes of andere vormpjes uit voor de versiering. Bestrijk het deegdeksel met ei en plak dan de versiering erop. Bestrijk deze ook met ei.
Stap 7
Maak een luchtgaatje in het deeg en steek daar als een schoorsteentje het kaneelstokje in. Bak de pie 40-50 minuten in het midden van de oven.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
- - springvorm
- - ronde ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie975 kcal
- Eiwit48 g
- Koolhydraten81 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd25 g